Femija

Femija

Pershendetje, doja te ju pyes per vajzen 20 muajshe para 5 ditesh kishe shume vjellje dhe mori infuzion. At mbremje hengri pak qumesht me biskota, a ka pas mundi te ket qen prej qumeshtit te prishur edhe pse ne sa sasi te vogel? Dy ditet e fundit qante shum(me heret nuk esht se ka qar) pranoi probiotik dhe u qetsua? Cfar mund te ket qen Shkaku? Faleminderit paraprakisht

Një koment për “Femija”

  1. Dardan Kocinaj says:

    Pershendetje dhe faleminderit qe na keni shkruar.
    Ankesat e ngjashme mund te vijne per shkaqe te ndryshme. Rregullat e pergjithshme vlejne qe te keni kujdes ne ushqimin me te cilin ushqehet femiu. Qumeshti, dhe jo vetem, nese nuk ruhet ne kushte te parapara eshte i dyshimte. Asnjehere mos i jepbi femijes ushqim nese keni edhe te vetmin dyshim (afati skadences, ruajtja, pergatitja korrekte). Ushqimet te cilave ju nevojitet trajtim termik per tu gatitur atehere ai te behet sipas normave. Ne anen tjeter uji dhe rehidrimi ne situata te tilla si dhe ne kushte te vapes. Asnjehere duke mos lene anash faktorin mikrobik i cili mund te shkaktoj infeksione te cilat mund te prezentojne me ankesat e sipershenuara. Paraqituni te Pediatri i femiut tuaj qe pas ekzaminimit do te ju udhezon sipas nevojes per ekzaminime ploresuese.

    Gjithe te mirat,
    Dardani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Na përcjellni edhe në: