RinaaPAP Testi17.09.2012 22:49Pershendetje.Kam degjuar per kete PAP Testin,dhe kam lexuar per te,por ende se kam te qart se qka nenkukupton dhe ka te bej lidhje,lexova diqka per qafen e Mitrres? A eshte e domosdoshme qe qdo femer ,qdo vajz e re qe ka kryer marrdhenje seksuale ne moshen 181920 vjeqare ta bejne kete test? Kam rreth 1 viti qe kam marrdhenje seksuale,1 her ose 2 her ne muajt,por tani qe skam ber qe 2 muaj a duhet gjithsesi ta bej ket PAP Testin.?
Para 23 muaj kam qen tek gjinekologu,me ka kontrrolluar me Ultrraze ,i kam ber analizat e gjakut dhe urinokulturen,dhe me ka then qe edhe 1 vit skam nevoj te shkoj tek gjinekelogu sepse jam mir,vettem me ka qitur te pij nje lloj qaji boronice per shperlarjen e organeve.Por un kam frik,sepse gjat dites kam si menstrracione te bardha,mos kam ndonje infeksion ose ndoj gje,kshtuqe a eshte e dosmosdoshme qe ta bej PAP Testin,ose qka me keshilloni ju.Pres Pergjigje.Gjitha tmimrat !
Dr. Hatije Ismaili - Ekspert i nukjevet RE: PAP Testi24.09.2012 12:30Pergjgje: e nderuar, PAP testi paraqet nje lloj kontrolle qe behet tek femrat prej moshes 20 vječare, dhe mundeson qe te zbuloj parakohe kancerin ose ndryshimet parakanceroze te qafes se mitres qe te mundet me kohe te reagohet dhe te sherohet. Behet nje here ne tre vjet, ashtuqe me kontrollat e rregullta mund parandalohet rreziku nga kjo semundje. Me berjen e ketij testi shihen nen mikroskop qelizat e qafes se mitres dhe ndryshimet e mundura. Nese ka infekcion gjithashtu diktohet dhe duhet sheruar. Sekrecionet qe i pershkruani ju si menstruacione te bardha mun te jene krejt normale, nese nuk keni ere te keqe dhe nese nuk ju kruhet dhe nuk ndjeni djegsim. Dr. HatijaVlerëso

Të nderuar përdorues të ueb faqes nukjevet.net, e kemi kënaqesinë të ju informojmë se do të ofrojmë edhe mundësinë e komenteve shtesë të cilat mund ti dergoni, por në raste të perdorimit të gjuhës fyese apo fjalëve banale, komenti juaj do të fshihet menjëherë.

*Komentet në fjalë paraqesin mendimet dhe qëndimet e personave përkatës e asesi të ueb faqes.

Kujdes! Këtu mundeni vetëm të komentoni mbi pyetjen e parë të parashtruar. Për pyetjen tuaj, ju lutemi drejtohuni te "Pyetje e re"

Ky forum moderohet nga administratori. Komenti juaj do të ruhet deri sa të miratohet dhe të publikohet nga administratori.